PowerZone; Multiculturele Ontmoetingen voor iedereen!

PowerZone zet zich in om relaties en ontmoetingen tussen mensen van verschillende achtergronden, culturen en bevolkingsgroepen te stimuleren. We organiseren regelmatig leuke, gezellige ontmoetingen met eten en spellen om op een ontspannen manier met elkaar in contact te komen. PowerZone is bedoeld voor iedereen of je nu jong of oud bent groot of klein, iedereen is welkom!

PowerZone, een initiatief vanuit Nehemia Ministries, heeft als primaire doel de onderlinge relaties in de stad Zwijndrecht te bevorderen. Wij bouwen graag bruggen voor eenheid, en gaan de strijd aan tegen eenzaamheid. Daarom is iedereen ongeacht zijn geloofsovertuiging, ras of afkomst welkom. Wij geloven namelijk niet in een (oplossing vanuit) religie, maar wel in een relatie. En dan vooral relaties waar wederzijdse liefde en respect centraal staan! Allemaal vanuit de wens om iedereen te laten stralen, en zo Zwijndrecht en de wereld een stukje mooier te maken.

PowerZone organiseert o.a.: diverse vriendengroepen en verschillende family- en kids events. Maar ook regelmatig een leuke themadag.

Vriendengroepen. Er zijn verschillende vriendengroepen actief. Per groep is het verschillend op welke dag of dagdeel plaats vindt. Dit is naar de behoefte van de groep. Iedere groep heeft maximaal 10 deelnemers om zo de onderlinge vriendschap optimaal tot groei te laten komen. Het doel is om 1x per maand bij elkaar te komen om onder het genot van koffie en thee met elkaar te bouwen aan vriendschappen en na te denken en te praten over de zaken en zin van het leven. Uiteraard is er ook alle ruimte voor ontspanning en gezelligheid! Momenteel draaien er de volgende groepen: mannen, vrouwen en jeugd (13-21 jaar).

Family-event. (alle leeftijden) Deze family events worden veelal op zaterdag gehouden. Tijdens deze events is er veelal een thema zoals o.a. een leuke workshop, strandwandeling, fietstocht, BBQ, enz.

Kids-event. (voor kinderen van 4-12 jaar) De kids events houden we doorgaans in de schoolvakantie op een woensdagmiddag. Deze events houden we midden in de wijk op een speelweide zoals de speeltuin “kloos to you”aan de Kloosstraat, of in wijkcentrum Xiejezo of Hart van Meerdevoort.  Wat je als kind kan verwachten is een hoop lol, leuke sport- en spelactiviteiten, een knutselwerkje en natuurlijk limonade en lekkers!

Themadagen. (vaak voor een specifieke doelgroep) Bij de themadagen organiseren we voor een speciale doelgroep een event. Zo hebben we afgelopen jaren o.a. meegewerkt aan het sportevent “Ren samen” waarbij samen sporten en samen eten centraal stond, en ook de “internationale vrouwendag”. Telkens weer kijken we om de verbinding met elkaar aan te gaan en waar nodig en mogelijk samen te werken met reeds bestaande initiatieven.

Tot slot is het goed  te weten dat al onze (kinder) werkers een VOG-verklaring dienen te weerleggen, een gedragscode moeten ondertekenen en dat er vertrouwenspersonen zijn aangesteld. Bij hen kan iedereen zich melden bij vermoeden van misbruik van een kind. De vertrouwenspersonen zijn: Janwillem en Corine van Utrecht. Ze zijn bereikbaar via powerzone@nehemia.nl

Meer weten over de evenementen? Of wil je je aanmelden voor een vriendengroep? Mail naar powerzone@nehemia.nl of check www.facebook.com/powerzonefamily