PowerZone; Multiculturele Ontmoetingen voor iedereen!

PowerZone zet zich in om relaties en ontmoetingen tussen mensen van verschillende achtergronden, culturen en bevolkingsgroepen te stimuleren. We organiseren regelmatig leuke, gezellige ontmoetingen met eten en spellen om op een ontspannen manier met elkaar in contact te komen. Powerzone is bedoeld voor iedereen of je nu jong of oud bent groot of klein, iedereen is welkom!

PowerZone, een initiatief vanuit Nehemia Ministries, heeft als primaire doel de onderlinge relaties in de stad Zwijndrecht te bevorderen. Wij bouwen graag bruggen voor eenheid, en gaan de strijd aan tegen eenzaamheid. Daarom is iedereen ongeacht zijn geloofsovertuiging, ras of afkomst welkom. Wij geloven namelijk niet in een (oplossing vanuit) religie, maar wel in een relatie. En dan vooral relaties waar wederzijdse liefde en respect centraal staan! Allemaal vanuit de wens om iedereen te laten stralen, en zo Zwijndrecht en de wereld een stukje mooier te maken.

Powerzone organiseert o.a.: family connect avonden, family- en kids events en div. themadagen.

Family connect avond. (alle leeftijden) De connect avonden worden in Nehemia gehouden en zijn altijd op vrijdag. De avond start om 19.45 en we sluiten af om 21.15. Op de connectavonden staat contact en gezelligheid centraal. We drinken een lekkere bak koffie, doen we vaak een gezellig spel, hebben een verrassend kinderprogramma (van 4-12 jaar), en er is een speciaal team voor de jeugd (13-21 jaar). De connect avonden van voorjaar 2019 zijn 25 januari, 22 februari en 26 apriil.

Family-event. (alle leeftijden) Deze family events zijn altijd op zaterdag en worden op wisselende locaties gehouden. Het programma begint doorgaans om 13.30 en eindigt om 16.30. Tijdens deze events is er veelal een thema zoals o.a. een leuke workshop, strandwandeling, fietstocht, BBQ, enz. In 2019 staan er op 16 maart en 22 juni een family event op de agenda.

Kids-event. (voor kinderen van 4-12 jaar) De kids events houden we doorgaans in de schoolvakantie op een woensdagmiddag. Deze events houden we midden in de wijk op een speelweide zoals de speeltuin “kloos to you”aan de kloosstraat, of in wijkcentrum Xiejezo of Hart van Meerdevoort.  We starten om 13.30 en stoppen om 16.30. Wat je als kind kan verwachten is een hoop lol, leuke sport- en spelactiviteiten, een knutselwerkje en natuurlijk limonade en lekkers! In 2019 staat er op 1 mei een kids event gepland in de speeltuin “kloos to you”.

Themadagen. (vaak voor een specifieke doelgroep) Bij de themadagen organiseren we voor een speciale doelgroep een event. Zo hebben we afgelopen jaren o.a. meegewerkt aan het sportevent “Ren samen” waarbij samen sporten en samen eten centraal stond. Telkens weer kijken we om de verbinding met elkaar aan te gaan en waar nodig en mogelijk samen te werken met reeds bestaande initiatieven. In 2019 zetten we op 9 maart de nationale vrouwendag op de kaart met een groot feest.

Tot slot is het goed  te weten dat al onze (kinder) werkers jaarlijks een VOG-verklaring dienen te weerleggen, een gedragscode moeten ondertekenen en dat er vertrouwenspersonen zijn aangesteld. Bij hen kan iedereen zich melden bij vermoeden van misbruik van een kind. De vertrouwenspersonen zijn: Janwillem en Corine van Utrecht. Ze zijn bereikbaar via powerzone@nehemia.nl

Meer weten? Mail naar powerzone@nehemia.nl of check www.facebook.com/powerzonefamily