Avond met Tass Saada

In Nieuws by Marleen

Op woensdag 11 september zal Tass Saada een avond in ons midden zijn waarin hij zal vertellen over zijn leven, zijn boeken en het werk van zijn stichting.

Tass Saada werd geboren in een Palestijns vluchtelingenkamp in de Gazastrook, enkele jaren nadat zijn ouders uit Jaffa waren gevlucht. Niet lang na zijn geboorte vertrok het gezin naar Saoedi-Arabië en weer later naar Qatar. Daar groeide Tass op en radicaliseerde hij in zijn verlangen naar een Palestijnse staat. Op 17-jarige leeftijd verlaat hij zonder toestemming het ouderlijk huis en sluit hij zich aan bij Fatah. Tass wordt sluipschutter. Zijn bijnaam binnen Fatah luidt ‘the butcher’, toen een erenaam voor hem, nu iets waar hij met veel verdriet aan terugdenkt.

Later woont Tass in Amerika. Hij wordt een succesvol zakenman. Als hij tot geloof komt, ontstaat er een nieuw verlangen in hem; een verlangen om zich in te zetten voor verzoening tussen het Joodse volk en de Arabische volken. Samen met zijn vrouw Karen richt hij de organisatie Hope for Ishmael op. Komend najaar hopen ze met Hope for Ishmael een nieuw programma te lanceren, Lead with Love, waarmee ze kerken en christenen wereldwijd willen toerusten in hoe liefdevol van betekenis te zijn voor de moslims in hun woonomgeving.

De avond begint om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur) en wordt gehouden in zaal The Block. Iedereen is van harte welkom!