Groeten uit Moerkapelle

In Nieuws by Nehemia Ministries

Hoe gaat het met onze dochtergemeente in Moerkapelle? Wij spraken Bastiaan en Wilma Hertog en stelden hen een aantal vragen.

Wat zijn dingen waar jullie trots op zijn in de gemeente?
We zijn erg blij met de atmosfeer die er is, en een grote groep vrijwilligers die het elke week mogelijk maakt dat we op zondag een samenkomst hebben met een prachtig kinderwerk. We hebben hier een aantal bijzondere zorgkinderen, en mooi om te zien hoe deze kinderen ook hun plek gevonden hebben in de groep.

Zijn er nog nieuwe initiatieven die jullie opstarten de komende tijd vanuit Moerkapelle?
We zijn op dit moment bezig om iets nieuws te beginnen.  We willen graag 1 keer per maand een soort inloophuis creëren. Waar jong en oud binnen kan lopen, voor een bak koffie, een praatje, gebed en vooral elkaar ontmoeten. Er is die avond ook tijd voor een spelletje, tafeltennis, en evt. kunnen mensen boeken lenen. We denken dat hier behoefte aan is, en dat we zo de drempel lager maken om een kerk binnen te stappen.

Kunnen jullie een getuigenis delen vanuit Moerkapelle?
Er zijn er heel veel. Maar vorige week kwam een jongen naar ons toe en deelde dit met ons. Regelmatig bezoekt hij de gemeente. Hij kwam met Moederdag in de dienst, en werd zo geraakt omdat die ochtend de moeders naar voren mochten komen en er voor hun werd gebeden. Zelf had hij al 6 jaar geen contact meer met zijn moeder gehad. Na deze ochtend heeft hij contact gezocht, en ook vergeving gevraagd omdat hij haar niet altijd correct had behandeld. Dat kan alleen maar de Heilige Geest doen!

Waar mogen we voor bidden?
Dat kerkmuren weg zullen vallen in deze streek, dat we niet elkaars concurrenten zijn. We bouwen namelijk met elkaar aan Zijn Koninkrijk. En iedereen moet kunnen kiezen waar hij of zij opgebouwd wordt en zich thuis voelt.