GOD IN ONZE KERK

In Nieuws by Nehemia MinistriesLeave a Comment

Ik heb ooit eens horen zeggen, dat het Nederlands elftal evenveel coaches heeft als het aantal Nederlanders! Als rasechte Nederlandse begrijp ik precies wat hiermee bedoeld wordt: iedere Nederlander heeft zijn mening en visie over het elftal. Over de opstelling, de speelwijze, de tactiek, de spelers, het aantal trainingen, de coach (die het bijna altijd verkeerd doet!) enz. Maar we hebben dit, als volk, niet alleen met betrekking tot voetbal. Nederlanders denken het (bijna) altijd beter te weten en te doen dan anderen. We zijn heel erg gericht op ons eigen ‘ik’.

Het is belangrijk om te leren dat we niet alleen Nederlanders zijn maar vooral: Gods kinderen! In de Bijbel leren we van God zelf een heel andere zienswijze. Hij houdt van ons, hoe we ook zijn. Dat is het eerste. Daarna houden wij van de Heer meer dan alle andere mensen en dingen. En daaruit voortvloeiend houden we evenveel van onszelf als van anderen! De Bijbel toont ons heel regelmatig dat er hierdoor kracht vrij komt! Van de anderen houden en één zijn met elkaar brengt dingen teweeg, waarvan we ons (nog) niet realiseren, dat het mogelijk is.

In worship in de kerk is eenheid ongelooflijk belangrijk. We lezen bijvoorbeeld in 2Kron.5:13-14 dat het volk tezamen (1), eenstemmig (2), een lied (3) zingt. Op deze eenheid komt de glorie van God in de tempel. Met Pinksteren (zie Handelingen 1 en 2) gebeurt hetzelfde. De 120 zijn tien dagen in eenheid bij elkaar op een plaats. Op die verwachting in eenheid komt de heilige Geest.

God reageert dus met Zijn aanwezigheid op onze eenheid! Als kerk is het ongelooflijk belangrijk om ons te focussen op de aanwezigheid van God in het Huis. Als Hij er niet is, kunnen we beter stoppen. Dat betekent, dat het van ons vraagt om onze eigen (misschien andere) mening op te geven en te kiezen voor eenheid (Au!! Dat doet zeer!). Voor eenheid kiezen als je het met de ander eens bent, is niet moeilijk. Maar ervoor te kiezen als je het juist niet eens bent! Ik heb gemerkt dat we soms alleen maar bezig zijn met de paar verschillen die we hebben met elkaar, terwijl we het over de meeste zaken eens zijn! Kies voor die paar zaken voor de eenheid!! Stap erin!

Als we één zijn, zal God ook in onze kerk zijn met Zijn glorie. We willen toch dat Hij dat doet? Laten we met elkaar, als eenheid verwachting hebben van God! Laten we Hem in eenheid aanbidden met ons hele wezen! Stap tijdens de samenkomsten met een open hart in de aanbidding. Ik spoor u aan om ook eens naar de bidstonden te komen. De aanwezigheid van God neemt daar toe en waar Hij is, gebeuren dingen!

Henriëtte de Haan

Leave a Comment