GETUIGENIS: MIJN EERSTE GENEZING

In Nieuws by Nehemia MinistriesLeave a Comment

In het weekend had ik veel spanning meegemaakt en dat had zich geuit in mijn rug. Ik had flink verkrampte, zware spieren. Die woensdagavond was ik naar een genezingsdienst gegaan in Nehemia. En toen de eerste oproep kwam voor mensen met pijn ben ik ook naar voren gegaan. Ik voelde me een beetje beschaamd dat ik met mijn kleine kwaal ook naar voren ging. Maar ik bedacht me; want God wil AL zijn kinderen genezen en Hij heeft met gemak tijd voor ons allemaal tegelijk. Tijdens het gebed gebeurde er niet veel, de pijn verlichtte iets, maar er werd tegen me gezegd dat God was begonnen en dat Hij het ook af zou maken.

De volgende dag ging ik naar Bijbelschool. Maar tijdens de eerste les verkrampte alles van mijn nek tot mijn armen en in de lunchpauze deed zelfs een kopje thee vasthouden pijn. Opnieuw bedacht ik me: als God mijn pijn gisteren nog had verminderd en het nu opeens 2 keer zo erg was, misschien moest ik opnieuw voor me laten bidden.

Ik vroeg God mij iemand op mijn hart te geven die ik dit toevertrouwde. Vooral ook omdat ik niet veroordeeld wilde worden als het niet zou gebeuren. Want ook al weten we dat we gewoon op Jezus en Zijn verlossingswerk mogen zien, toch heb ik in het verleden meegemaakt, wanneer genezing niet kwam, dat de oorzaak hiervoor bij mezelf werd gelegd. Dat maakte de stap toch net even iets groter.

Gelukkig zag ik mijn klasgenootje Brenda lopen. Een lieve meid die ik dit durfde vragen. Zij heeft toen op een rustige plek in alle rust voor mij gebeden met vertrouwen en verlangen. Ik voelde haar hand op mijn rug gaan gloeien en ik voelde kleine tikjes over mijn schouderbladen gaan. Ik verwachtte zelf alleen nog niet dat er echt iets gebeuren zou en na het gebed vroeg Brenda me of ik iets ervoer. Ik moest even een paar keer voor de zekerheid checken, maar het was echt weg! Alle spanning en kramp die ik had ervaren was geweken en ik kon mijn armen en rug soepel bewegen. Zelfs mijn nek ging los en ik voelde alles zo losknakken. Ik dacht nog aan de Bijbeltekst die Bert de Haan die avond ervoor aanhaalde waar Paulus de adder die hem had gebeten zo van zich afschudde. Ook ik kon nu de kramp en zwaarte gewoon van me afschudden en het was weg!

Het bijzondere is hoe God ook Brenda heeft bemoedigd. Die afgelopen dagen had Brenda griep gehad en ze kon toen niemand vinden om met haar in geloof te gaan staan en te bidden voor genezing. Maar in haar tijd met God kwam zij steeds weer teksten tegen in de Bijbel over genezing. Die dag had zij God gevraagd om bevestiging, waarmee geloof op zou rijzen dat God echt een genezend God is. Zo mooi dat God mij haar op mijn hart gaf om een gebed voor genezing aan te durven vragen en ook zo mooi dat Hij haar handen en gebed heeft gebruikt om Zijn genezing te laten stromen.

Dit was mijn eerste persoonlijke ervaring met genezing van God. Zo liefdevol! En zo duidelijk zie je ook hoe God alles overziet en zo gebeden samenbrengt. Prijs de Heer!

Leonie Kool

Leave a Comment