GETUIGENIS: GOD WERKT DOOR!

In Nieuws by Nehemia MinistriesLeave a Comment

Een aantal maanden geleden lag mijn moeder in het ziekenhuis en rond die tijd werd ook een tante van mij (de vrouw van een neef van mijn moeder van rond de 65) met spoed binnengebracht op de hartbewaking. Zij gelooft niet in Jezus en was min of meer opgegeven. Haar hart was ‘op’. Ik zocht haar op in het ziekenhuis en vond haar samen met haar man in één van de kamers. Ik vroeg of ik even met haar mocht bidden, misschien maar twee zinnen, ik bad: ‘Je zult niet sterven, maar leven in iedergeval zal je zeker niet sterven zonder Jezus’. Haar man was ondertussen op de gang aan het wachten en kort daarna kwam hij weer terug. Voordat ik wegging zei ik tegen hem: ‘Ik heb voor je vrouw gebeden, dus als er iets gebeurd dan weet ik zeker dat God het heft gedaan!’ (ik wil natuurlijk wel dat Hem alle eer toe komt!).

Twee a drie weken later kom ik ze beiden in de stad tegen, ze waren op de fiets! Ze was na mijn bezoek in het ziekenhuis helemaal opgeknapt. ‘Wat geweldig’, zei ik, ‘dan heeft God een wonder gedaan!’ Ja, dat geloofden zij ook wel, want zelfs de dokters waren helemaal perplex! Ze waren dolenthousiast over wat hen was overkomen.

Eigenlijk was ik het een beetje vergeten tot vanmorgen. Ik was als gastvrouw actief in het ziekenhuis en hoorde van mijn dochter dat er een vrouw op mijn afdeling lag die door de medische wereld was opgegeven. Ze had links en rechts een dichtgeslibte halsslagader, wat niet meer te opereren valt. Ik moest denken aan dat rode
labeltje waar Bert het over heeft gehad in één van de samenkomsten. Vaak als Bert het ergens over heeft, overkomt mij dat diezelfde week. Ik greep de kans om voor deze mevrouw te bidden. Ze lag op een aparte kamer waar niet iedereen mag komen, maar ik gelukkig wel. Ik vroeg mijn dochter of ze met me mee wilde bidden. Deze mevrouw lag in een diepe slaap en je hoorde haar bijna stikken, zo’n zware ademhaling. Ze deed af en toe een seconde haar ogen open en in die
seconde vertelde ik wie ik was, de moeder van haar kapster, en dat ik een wonder kwam brengen in de naam van Jezus! Ik denk dat ze het niet eens heeft kunnen horen, maar terwijl ik voor haar bad, voelde ik de kracht van God stromen. Ik keek ernaar uit dat de kracht van Jezus steeds zichtbaarder ging worden en
zei: ‘Heer, U bent bij machtte! Wat onmogelijk is voor mensen is mogelijk bij U. Heer, ik hang hier voor U, een ander label op en trek in de Geest dit rode label weg’. En eerlijk gezegd hoop je dat ze van haar bed opsprong en dat je kunt zeggen: ‘Sta op en neem je bed mee’…maar helaas. Wel wat het benauwde gepruttel zo goed als weg. Halleluja!

Na mijn werk ging ik nog even naar de winkel, waar ik toevallig mijn tante weer tegen kwam. Zij was net aan iemand het verhaal over haar ziektebed aan het vertellen. Ze liep op mij af en vertelde wat er allemaal was gebeurd sinds mijn bezoek. Ze zei: ‘Weet je dat ze mij een half uur hebben moeten reanimeren voordat ik in het ziekenhuis binnengebracht was? Ik had tijdens mijn coma jou horen praten en in een droom zat ik in een boot waar ik onder andere je broer die pas gedoopt is ook zag’. Ik vertelde haar dat het een droom van God was, dat ze was gered en in Zijn boot zat!

Ze vertelde verder dat toen ze weer bijkwam uit haar coma, ze schor was van het slangetje in haar keel die haar stembanden hadden beschadigd. De dokter zei dat dat wel een paar weken kon duren, voordat ze weer goed zou kunnen praten. Maar dat was ‘smiddags al helemaal goed! Halleluja!

‘Mevrouw’, zei de dokter, ‘u zult wel rekening moeten houden met een aantal maanden revalideren.’

’s Ochtends liep ze achter een rollator en ’s middags liep ze al rond te rennen! De dokter kon er niet bij!! Ze vertelde dat ze pas op controle in het ziekenhuis was geweest en dat de dokter had gezegd dat ze helemaal beter is! Alles is goed! ‘Wat geweldig’, riep ik. ‘God is goed’. Ze zei ook dat ze zich zo blij voelde en dat er telkens vreugde door haar heenstroomde. Ik vertelde haar dat het de Heilige Geest was. Ik wist dat God tegen mij zei: Ook al ga jij weg van een plaats, ik werk door! En dat is zo: Hij werkt door!! Ook met de mevrouw met wie ik in het ziekenhuis heb gebeden, ik weet zeker dat God doorwerkt!

Leave a Comment