Blog: Geweldige ouders!

In Blog Richard, Nieuws by Nehemia Ministries

Ouderschap is al meer dan een jaar drastisch veranderd.  Je had al een druk en afwisselend bestaan maar nu wordt er nog meer van je gevraagd. Dan kunnen ze wel weer naar school, dan weer niet. Misschien heb jij je tieners al vele maanden in huis. En dan komt het op jou aan om de sfeer te bewaken. Elke dag weer een nieuwe uitdaging (of strijd).

Ik wil jou bemoedigen: Je staat er niet alleen voor! Ook al voelt dat vaak wel zo. Lijkt niemand echt te begrijpen wat er op je afkomt. Bepalen telkens anderen de invulling van je dag.

Jezus is er echt voor je! Hij ziet de druk, Hij ziet de tegenstrijdige verwachtingen, Hij ziet je slapeloze nachten, Hij ziet je worsteling, Hij ziet je eenzaamheid.

En Hij is bij machte om ook deze stresstijd ten goede te keren. Echt waar! Deze berg is niet te hoog, deze vijand is niet te sterk.

Er is slechts 1 steentje nodig om je Goliat te verslaan.

Hoe?

Begin je dag met Jezus.

Alsjeblieft: laat dat 1e moment van de dag met Hem niet roven. Start met Hem. Ga voor het beste deel wat Maria koos (Luc. 10:39), even rustig zitten bij Hem. Luister een aanbiddingsnummer, lees je dagboekje, nodig Hem uit tot je hart te spreken. Vertel Hem wat je concreet nodig hebt deze dag.

Leef per dag met Hem. Verwacht het niet van de toekomst, maar van vandaag. Wat je in de ochtend zaait in je stille moment, oogst je in de loop van de dag.

Morgen verandert door wat je doet vandaag!

Spreek hardop uit wat Hij tot je zegt. Eén woord van jou verandert de atmosfeer in je gezin. Wees concreet in wat er nodig is. Verwacht een concreet wonder in je gezin. Overvloed is ook beschikbaar voor jou thuis!

Ik hoor dat er onder de kinderen en tieners een sfeer van matheid, passiviteit en geestelijke lauwheid ontstaat. Als kerk willen we deze geest weerstaan. Vandaar dat we samenkomsten blijven houden voor onze kids (elk kind is welkom, ook al kan je als ouder geen dienst bezoeken), tieners en jongeren. Werk mee door ze te brengen! Er is kracht in samenkomen, er is meer dan het gezin thuis. Verbind je kinderen actief aan de kerk!

Wat highlights voor de komende maand:

  • Met Pasen (4 april) een geweldig Jesuskids event op zondag
  • Youth Conference (16-18 april) leeftijd 12-25 jaar
  • Bouwen aan een sterk gezin (14 april etc.) Livestream training voor ouders
  • Intimiteit met God: een (op)gave (14 april etc.)

We verwachten dat Gods Geest de kinderen, tieners, jongeren en ouders krachtig zal bemoedigen.
Geef hen en je zelf  op!

Samen voor de bouw van het Koninkrijk van Jezus

Wil je reageren? Mail naar Richard@nehemia.nl

Hartelijke zegengroet, Richard