Blog: Onze kids

In Blog Richard, Nieuws by Nehemia Ministries

De kogel is door de kerk. Beter gezegd: de kogel is door het Binnenhof! De basisscholen gaan weer open!

Afgelopen crisisperiode merk ik hoe belangrijk het is om principes te hebben. Van waaruit redeneer je? Wat zijn je waarden? Wat vind je echt belangrijk? Waar sta je voor? Wat is het laatste bastion wat je zou blijven verdedigen? Waar/wat is de vlag die je ten koste van alles overeind wil houden?

En dan bedoel ik ook echt, dat het je wat mag kosten!

We kijken naar Jezus. Dat is altijd het beste.

Jezus wordt in de kinderbijbel vaak afgebeeld als een lieve man die aardig is voor iedereen. Maar dat is niet het plaatje wat de Bijbel ons laat zien. Er zijn een aantal momenten waar Jezus een heel ander gezicht laat zien. Waar Hij feller wordt. Bijvoorbeeld wanneer het gaat over kinderen.

Hoe gaan we om met onze kinderen? Of ze nu bij jou horen, of in onze kerk zijn of in de wereld om ons heen zijn, dat maakt geen verschil. Jezus had zelf ook geen kinderen, maar:

  • neemt ze als voorbeeld voor de gelovigen: word zoals zij.
  • plaatst ze in het centrum: geef hen alle aandacht en belemmer ze niet
  • veroordeelt degene die ze verleidt tot zonde: een molensteen om je nek is het gevolg.
  • belooft dat wanneer je een kind verwelkomt, je Jezus persoonlijk verwelkomt.

Schokkend is dat we in een samenleving leven waar kinderen de rekening van volwassenen moeten betalen. Zonder dat ze er zelf iets aan kunnen doen. Ze worden belemmerd in hun ontwikkeling, ondervinden de stress van de volwassenen,  als ook agressie, geweld en misbruik. Triest.

Als kerk zijn we geroepen om Jezus te laten zien. Dus juist ook in onze houding en daden naar de kinderen. Vandaar dat we Jesuskids samenkomsten en NY samenkomsten blijven houden. Immers daden spreken luider dan mooie woorden.

Maar we kunnen meer doen met elkaar!

  • Bid voor de kinderen.
  • Wanneer je zelf kinderen hebt, creëer telkens de veiligheid en warmte van Jezus thuis. Lukt je dat niet, vraag om hulp!
  • Geef je op als kinderwerker bij de Jesuskids.
  • Help ouders met opvang van de kids of een maaltijd, zodat ze in deze stress tijd wat ruimte krijgen. Laat zien aan de kinderen dat ze vele opa’s en oma’s hebben, vele ooms en tantes.
  • Bid voor onze samenleving waar keuzes soms ten koste van de kinderen gaan.

Zonder Jezus is het lastig om de juiste bastions te verdedigen. De juiste waarden overeind te houden. Daarom is het evangelie verkondigen het beste vaccin voor een gezonde samenleving.

En wij die Jezus kennen: houden Zijn overwinningsvlag elke keer weer hoog.

Doe je mee?

Wil je reageren? Mail naar Richard@nehemia.nl

Hartelijke zegengroet, Richard