Woord of Omstandigheid

In Blog Richard, Nieuws by Nehemia Ministries

Mijn schoonzus is gestorven, nog maar vier weken geleden. We hadden gezamenlijk vurig en door de Geest geleid gebeden voor genezing!

Een ander resultaat hadden we dus verwacht.

Herken je dat in je leven:

  • Je verwacht een ander antwoord
  • Je verwacht een andere oplossing
  • Een andere weg
  • Ander nieuws.

En dan komt je ziel direct naar boven: je gevoel spreekt teleurstelling en je verstand spreekt over een mogelijke verklaring. En ineens wil je niet meer verwachten. En dat proces gaat, als je niet geestelijk oplet, heel snel en intens. Het beheerst je hele wezen.

Hoe daar mee om te gaan? Wat is gezond?

Ik heb geleerd om mijn ziel niet de baas te laten spelen in mijn leven. Dat betekent dat mijn gevoel niet maatgevend is, niet mijn verstand en ook niet mijn wil.

Ik kies dus niet voor: lamlendigheid, matheid, ongeloof, terug trekken, het verklaren.

Ik kies wel voor: God aanbidden, Zijn Woord is beter, is meer waar dan de omstandigheid, ik wil wat God wil!

Een lied van Lauren Daigle Trust in You zegt:

When You don’t give the answers

(Wanneer U niet de antwoorden geeft)

As I cry out to You

(Wanneer ik uit roep naar U)

I will trust, I will trust, I will trust in You

(Ik vertrouw, vertrouw, vertrouw U)

Het Woord is belangrijker voor mij dan de omstandigheid. En dat betekent dat ik het niet ga verklaren. Ik ga ook niet de schuld bij God leggen. Of zelfs zeggen dat het de wil van God is. Ik weet op basis van de Bijbel wat de geopenbaarde wil van God is, dat is het uitgangspunt. Ik moet leren samenwerken daarmee.

Jezus zegt in 1 Kor. 15:58 (TPT vanuit het Engels vertaald)

Daarom, geliefden, sta vast, stevig en voor altijd. Leid je levens met een onwankelbare zekerheid. We weten dat we zullen slagen en groeien in elk seizoen door de Heer te dienen. Want we zijn verzekerd dat onze verbinding met de Heer maakt dat onze arbeid blijvende vrucht zal opleveren.

Dat is een tekst die zekerheid uitstraalt. Als christen mag je zekerheid hebben, mag je voor zekerheid kiezen. Dat is eigenlijk een opdracht. Haalbaar? Ja,  door te snappen hoe je als mens keuzes kunt maken in de processen van het leven. Dat geloven hetzelfde is als vertrouwen.

Wil je reageren? Richard@nehemia.nl

Hartelijke zegengroet, Richard W.