Samenkomen prioriteit?!

In Blog Richard, Nieuws by Nehemia Ministries

Cadeaus houden we allemaal van! We ontvangen ze graag, zeker als ze speciaal zijn. We genieten van de aandacht die de vriend(in) of partner ons daarmee geeft.

Geven, vinden we ook leuk, toch!? Iemand verwennen, een blijk van waardering. Laten zien dat die persoon voor ons belangrijk is.

De tijd die we besteden aan elkaar laat ook zien dat we van elkaar houden. Een gezin komt graag bij elkaar om bij te praten, plezier te hebben in het leven of de moeilijke zaken samen te dragen.

Dat we zo zijn, heeft alles te maken met het feit dat God zo is. We zijn immers naar Zijn beeld gemaakt. God de Vader, Zoon Jezus en de Heilige Geest genieten van elkaar en genieten van het bij elkaar komen van hun kinderen: jij en ik.

En net zoals in een gewoon gezin is dat voor een gemeente niet anders:  dit vraagt een inspanning van ons, we moeten onze agenda’s prioriteren.

Jezus ging naar zijn gewoonte elke sabbat naar de synagoge  (Luc. 4:16).

De vroege kerk nam dit als een gewoonte over in hun wekelijkse samenkomsten en vieringen waarbij men ook vaak dagelijks aan huis kwam.

En dit wordt geroofd van ons! Tja en wie zou daar achter zitten…

Allerlei redenen. Maar we missen hierdoor iets wat wezenlijk is. We missen de zegen van samenkomen. De zegen van onze 1e dag van de (werk)week aan God geven waardoor de hele week geheiligd wordt. We onthouden ons van een rijke zegen.

Ik heb een gewoonte opgebouwd in mijn leven die niet meer afhankelijk is van gevoel. Dat heeft een voordeel: wanneer ik niet ga (op vakantie gebeurt dat wel eens) dan mis ik het samenkomen.

Ik heb nog nooit meegemaakt dat het samenkomen me geen zegen heeft gebracht en ik geen zegen kon zijn voor anderen.

Wat te doen? Praat in je gebedstijd hierover met je Vader en luister naar Zijn idee voor jouw leven.

Wil je reageren? Mail naar Richard@nehemia.nl

Hartelijke zegengroet, Richard