Kerst: Licht brengen!

In Blog Richard, Nieuws by Nehemia Ministries

Kerst is typisch zo’n periode waar de maatschappij het idee communiceert dat we aardig zijn naar elkaar, gezellig zijn. Vrede op aarde!

Lastig kan dat zijn in de praktijk van het leven. Familie relaties zijn niet altijd de beste. Misschien zie jij er in deze kerstperiode wel tegen op om je familie te zien. Heb je er nu al spanning over in je buik.

Kies voor dit jaar eens een andere aanpak: Jezus die in je woont, gaat echt met je mee. Ook hierin. Jezus weet wat het is om familie te hebben:

  • die je niet begrijpt,
  • die dingen van je vraagt die je niet kunt geven,
  • die je afwijst om wie je bent of wat je gelooft.

Vraag Jezus eens heel bewust om je te helpen om een liefdevol licht te zijn in jouw familie.

Je stapt in een ontmoeting niet om gezegend te worden, maar om te zegenen. Dat is onze basishouding. Jezus zal degene zijn die jou zegent.

Het mooie vind ik dat je al doende leert. Je mag ook hierin vallen en fouten maken. Gun je zelf dat je niet alles goed zegt of doet. Je mag rusten in het feit dat je de liefde van Jezus niet hoeft te verdienen, die heb je al ontvangen en kan niemand van je afnemen.

Voor sommigen is de kerstperiode een tijd waarin extra wordt benadrukt dat er geen familie om je heen is. Dat er geen contact meer mogelijk is. Dat maakt het dan extra pijnlijk.

Weet dat Jezus ook een andere familie aan je gegeven heeft: Zijn gemeente (Mat. 12:46-50). En daar mag je je actief aan verbinden. Dit jaar hebben we diverse gastgezinnen in de gemeente die je thuis bij hen uitnodigen voor ontmoeting en lekker eten. Reageer op de reeds verzonden email of reageer naar mij persoonlijk.

Gezegende kerstdagen!

Wil je reageren? Mail naar Richard@nehemia.nl

Hartelijke zegengroet, Richard