Blog APK-keuring versus BBB-onderhoud

In Blog Richard, Nieuws by Nehemia Ministries

De Nederlandse Wet zegt dat we elk jaar onze auto verplicht moeten laten keuren. Anders lopen we het risico van een boete. Elk jaar weer krijg ik daar een brief over. En braaf ga ik dan weer naar de garage.

  • Niet omdat het mag, maar omdat het MOET
  • En omdat ik geen BOETE wil krijgen.

Maar er is ook een andere reden waarom ik dat doe:

ik wil niet onderweg voor verrassingen komen te staan dat de auto het niet meer (goed) doet en dat andere vervelender consequenties heeft.

  • Rij VERTRAGING of
  • nog erger een ONGELUK.

Als kinderen van God leven we niet meer onder de wet, maar onder de GENADE. We moeten niets meer, maar mogen nu van alles. En dat is waar.

Maar: leef dan ook echt onder/met de genade. GENADE is namelijk een persoon: JEZUS.

En dat leven met Hem betekent wat:

BBB-onderhoud

Bijbel lezen, Bidden en Bewegen met de Heilige Geest. We zijn niet langer bezig met gekeurd worden, maar met onderhouden. Het onderhouden van onze relatie met Hem!

Die drie zullen onderdeel van je dagelijkse leven moeten zijn, wil genade echt gaan leven in je. Je bent vrij gemaakt om in relatie met Hem te komen. En die relatie met Hem bouw je dagelijks op door er ook echt aandacht aan te geven. Anders veroorzaken we alsnog brokken of lopen we vertraging op.

BBB onderhoud, houd je scherp en toegewijd en maakt dat je groeit. Heb je daar aandacht voor? Ook bij je relaties met anderen? In je huwelijk?

Een vraag: wanneer heb je voor het laatst je huwelijk beproefd op haar gezondheid? Wat voor cijfer zou jij je huwelijksrelatie geven en waarom? Hoe onderhoud je je relatie op een goede wijze?

Tip: 8, 22 april en 13, 27 mei  Verrijk je huwelijk sessie 2 in Nehemia! Geef je op via MyNehemia.nl

Wil je reageren? Mail naar Richard@nehemia.nl

Hartelijke zegengroet, Richard