Getuigenis – Veilig in Gods handen

In Getuigenissen, Nieuws by Nehemia Ministries

…. en vergeet niet één van Zijn weldaden! Psalm 103:2

Onze God is goed en groot! En met Hem maken we goede en grote dingen mee! Hieronder een gemeentelid aan het woord die hiervan kan getuigen.

Lorena de Visser: “Op 9 september 2017 heb ik een auto-ongeluk gehad op de snelweg. Een vrachtwagen die naast mij reed wou van baan wisselen maar deed dit zonder te kijken, waardoor hij tegen mij aanbotste. Mijn auto raakte in een slip. Vervolgens kwam ik aan de voorkant van de vrachtwagen terecht en ben ik meterslang meegesleurd.

Terwijl ik werd meegesleurd en de auto aan alle kanten hoorde kraken en overal rook zag, kon ik alleen tot God roepen om bescherming. Toen ik dit deed voelde het alsof er een onzichtbare bescherming was, alsof ik beschermd was als een kuiken in een ei.

Toen de brandweer, politie en ziekenwagen arriveerden konden zij niet geloven dat mij niks mankeerde, dat ik rustig was en dat de autoschade niet erg was, zoals ze hadden verwacht bij zo een grote vrachtwagen.”

Veilig in Zijn hand

Bijna twee weken voor het ongeluk had mijn nichtje Rachel uit Costa Rica een plaatje via WhatsApp gestuurd. Op dit plaatje zag je een baby in een eierschil die vastgehouden werd door een grote hand. Toen ik dat zag, dacht ik: wat raar plaatje! Dus ik besteedde er verder geen aandacht aan.

Maar toen ik over het ongeluk sprak, zei ik steeds: ik voelde me net alsof ik in een ei zat, waarin ik beschermd was. Toen dacht ik terug aan het plaatje van mijn nichtje… God wilde toen al tegen mij zeggen dat ik beschermd was, veilig in zijn hand!”
Een paar weken later moest Lorena een overdenking op de Bijbelschool delen en deze Bijbeltekst kon ze linken met haar verhaal:

Psalm 71:3 “Wees de rots waarop ik kan wonen, waar ik altijd heen kan gaan. U hebt mijn redding bevolen, Mijn rots en mijn burcht, dat bent u.”

Lorena: “Een rots is ondoordringbaar. De rots in Psalm 71:3 wordt bedoeld als een rots om in te wonen, om naar toe te vluchten en om in te verbergen. Toen David en zijn mannen achterna werden gezeten door koning Saul, gebruikte David zo’n rots of een burcht als schuilplaats. Deze grotten waren voor David zijn toevlucht.

David zegt: “Wees de rots waarin ik kan wonen, waar ik altijd heen kan gaan.” Dus David vraagt God om een huis dat zo sterk is als een rots, waar hij altijd heen kan gaan wanneer hij dit wil en nodig heeft. David weet dat het binnen de rots veilig is voor alle vijanden.

De Heere is onze schuilplaats in tijden van benauwdheid, op Hem kunnen we vertrouwen in alle tijden. Wie op Hem vertrouwt staat altijd als een rots. De veiligheid en de geborgenheid liggen eeuwig vast in God!”

Heb jij ook iets moois met God meegemaakt en mag iedereen ervan horen? Deel het via ons@nehemia.nl

Lees hier meer getuigenissen.